Sfaturi pentru cartuşe laser (cu toner)
Nu scoateti cartuşul din imprimantă sau copiator decât atunci când este gol şi transportul lui să se facă cu atenţie deoarece orice lovire sau acţiune mecanică poate distruge cilindrul şi alte componente ale cartuşului. Nu expuneţi cartuşele laser la lumină. Cilindrii sunt fotosensibili şi se deteriorează. Nu atingeţi cilindrul fotosensibil. Nu rotiţi cilindrul fotosensibil forţând pinioanele.
Se pastrează în pungi negre, în locuri ferite de lumină, întunecoase şi fără umezeală.
Înainte de a le introduce în imprimantă cartuşele trebuie „agitate” câteva secunde.
FOARTE IMPORTANT!
PENTRU A SE EVITA CONDENSUL ÎN PERIOADELE RECI ŞI UMEDE CARTUŞUL DE TONER TREBUIE LĂSAT MINIM O ORĂ PENTRU ADUCEREA SA LA TEMPERATURA CAMEREI.
Sfaturi pentru cartuşele inkjet (cu cerneală)
Nu lăsaţi cartuşele să se usuce în imprimantă. Reumpleţi-le atunci când încep să tipărească cu întreruperi. Este recomandabilă reumplerea cartuşelor într-un interval cât mai scurt după ce acestea s-au golit. Cartuşele golite nu trebuie ţinute în afara imprimantei pentru o perioadă mai mare de 24-48 de ore, în acest mod evitându-se uscarea şi înfundarea duzelor capului de printare. Niciodata nu se aplică bandă adezivă pe capul de printare, această manevră poate conduce la deteriorarea irecuperabilă a cartuşului. Nu atingeţi contactele sau circuitele electronice. Recomandăm să se împacheteze în hârtie pentru a fi transportate corespunzător la punctul de reîncărcare.
Nu uitaţi să îndepărtaţi banda autoadezivă de pe cartuş înainte de introducerea în imprimantă. Pentru rezultate optime la imprimare, după introducerea în imprimantă a cartuşului, se recomandă efectuarea procedurii „curăţare cartuş”.
Este recomandată utilizarea imprimantei de cel putin 2 ori pe săptămână.